traplopen1

traplopen3

 

traplopen4

 

NK traplopen provinciehuis Utrecht

19-6-2006 -

Morgen, dinsdag 20 juni, zal een etappe van het officieuze Nederlands Kampioenschap Traplopen in het Utrechtse provinciehuis worden afgelegd. Leerlingen van de VMBO-school Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg (NB) lopen samen met de commissaris van de Koningin, mr. B. Staal, alle 320 treden van het proviciehuis.

Om geld in te zamelen voor een onderwijsproject in India beklimmen de leerlingen uit Wijk in Aalburg in een bijzondere actie deze week de trappen van alle Nederlandse provinciehuizen. De commissaris van de Koningin, die zelf overigens iedere dag de trap neemt (14 verdiepingen, 260 treden), zal een speciaal kunstwerk in ontvangst nemen. Na de beklimming van het provinciehuis vertrekken de leerlingen van het Willem van Oranje College naar de Utrechtse binnenstad om ballonnen uit te delen voor het goede doel.

Dinsdag zullen de leerlingen nog afreizen naar Flevoland en Overijssel. Daarna, in loop van de week, zullen zij nog de provincehuizen van Drenthe, Groningen, Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Brabant ‘bedwingen’. In alle provinciehoofdsteden worden zij ontvangen en begeleid door de commissaris van de Koningin.

Programma:

Dinsdag 20 juni 09:00 uur: aankomst leerlingen provinciehuis Utrecht en direct aansluitend traplopen. Oplaten ballon vanaf dak provinciehuis

09:30: vertrek leerlingen naar binnenstad Utrecht voor uitdelen ballonnen


Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de Bas Thomas, woordvoerder commissaris van de Koningin, (030) 258 24 80 of (06) 10 91 80 43 of via e-mail: [email protected].

U kunt ook contact opnemen met Henk van Noorloos, contactpersoon van de actie bij het Willen van Oranje College in Wijk en Aalburg, (0416) 69 17 22.  

Meer informatie: Bas Thomas, telefoon (030) 258 24 80

 

NK Traplopen in Provinciehuizen start in Gouvernement Maastricht
Maandag 19 juni a.s. doet het Flessenpost Promotieteam van het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg (Noord-Brabant) als eerste het Gouvernement in Maastricht aan voor het NK traplopen. Dit is de aftrap van een vijfdaags festijn waarbij de leerlingen alle provinciehuizen van Nederland bezoeken voor een wedstrijd traplopen. De opbrengst van het festijn is voor een scholingsproject van de Stichting Edukans. De VMBO-studenten worden om 11.00 uur verwacht bij de bestuursingang van het Gouvernement.

Het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg maakt zich op voor het Nederlands kampioenschap Traplopen in Provinciehuizen. Het vindt plaats van 19 t/m 23 juni a.s. Als eerste staat maandag 19 juni Maastricht op het programma terwijl met het 103 meter hoge provinciehuis van Den Bosch op vrijdag wordt afgesloten. Inzet is naast de titel, de TRAPPEN.NET TROFEE. Deze loodzware ereprijs bestaat uit een dubbele glazen plaat gevuld met water en zand. In het water drijft een foto waarop een fles met een boodschap is te zien. Met de melding om in actie te komen voor een project van Edukans. Het geheel wordt omlijst door een zwarthouten getrapte rand met daarop een miniatuur traploper. Wie de winnaar ook zal worden van deze wisseltrofee, het belooft een nationaal spektakel te worden waarbij in vijf dagen tijd alle Nederlandse provinciehuizen worden aangedaan. Het startschot voor het traplopen is tevens het begin van de Flessenpostactie in iedere hoofdstad.

In de afgelopen weken hebben leerlingen en medewerkers van de school duizenden speciale ansichtkaarten verkocht voor dit goede doel. Wie een kaart koopt moet achterop zijn naam en adres invullen. De eerste Flessenpostkaart van iedere provincie wordt telkens aan een ballon opgelaten. Tijdens de lange tocht door Nederland worden de overige kaarten uitgedeeld aan willekeurige voorbijgangers. De simpele vraag aan hen is, om de ontvangen kaart in de eigen woonplaats te posten. De koper van de kaart die zo van de verste bestemming wordt teruggestuurd naar Wijk en Aalburg wint een rondvlucht van een uur boven Nederland.

16-6-2006 15:25