record regels schrijven

RECORD REGELS SCHRIJVEN RECHT

 

langste lijn slogan

Waarom STRAFregels?

Miljoenen kinderen op de wereld kunnen nog steeds niet naar school.
Iedereen die hier iets aan kan doen, maar dit nalaat, verdient strafregels.
Omdat iedereen dit moet weten schrijven wij ze maar.

Waarom 7777 keer?

7777 km is de afstand tussen ons en de kinderen in Malawi.
Omdat we tijdens de vliegreis Amsterdam – Malawi iedere kilometer een stap dichterbij hen komen schrijven we de slogan van Edukans 7777 keer. Hopelijk komt met deze actie ook hun kans om een vak te leren op school een stap dichterbij.

Het getal 7
Dit is vanuit de christelijke levensvisie het getal van de heelheid. Gods schepping was compleet, heel, na zeven dagen  en ook iedere week telt zeven dagen.
Wat is er dus nog mooier dan het getal zeven?
Zeven keer zeven.

7777 keer de slogan in een Boeing 777.
Mogen we zo, hoog zwevend boven de aarde, een symbool zijn van hoop voor de kansarme kinderen op onze mooie aarde en een ‘hemelse’ oproep voor ieder die helpen kan

Henk van Noorloos
docent Willem van Oranje College
Wijk en Aalburg
en deelnemer Going Global Malawireis

0416 691722
[email protected]

 

7777 strafregels op TV met uw naam erbij?

langste lijn logo 2Dinsdag 17 februari 2009 hopen 60 leerlingen van 48 scholen voor voortgezet onderwijs naar Malawi te vliegen in het kader van Going Global van stichting Edukans. www.edukans.nl 


Henk van Noorloos uit Andel  als docent werkzaam op het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg is ook uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere reis.
Samen met hun begeleiders  bezoeken ze daar gedurende een week een aantal scholingsprojecten,  gaan daar zelf het gesprek aan met hun kansarme leeftijdgenoten en komen met al hun opgedane ervaringen weer terug om daarna aan hun klasgenoten te vertellen waarom onze hulp daar nodig is. Een tweede doel is om de mensen op hun school en in hun omgeving bewust te maken van het feit dat het lang niet overal gewoon word gevonden dat kinderen naar school kunnen.

RECORD-ACTIE
Deze 60 leerlingen, zijn ambassadeurs van hun eigen school en gaan als verslaggever op pad. Om deze taak meer kracht bij te zetten is een speciale recordactie bedacht. Iedere kilometer willen ze tijdens de vliegreis  naar Malawi, de slogan van Edukans  op een 77 meter lang papier schrijven;

IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS.

Zo schrijven zij van Amsterdam tot Lilongwe 7777 keer deze ‘strafregel'. Na de landing willen ze voor de Boeing   op de foto met het volgeschreven mega papier. Het filmpje en de foto’s ervan worden daarna naar de Nederlandse media gestuurd. Ze hopen hiermee dit onderbelichte onderwerp nadrukkelijk in de schijnwerpers  zetten.
Als u deze actie wilt ondersteunen kunt u bovendien uw eigen naam op het recordpapier plaatsen.
Stuur een mailtje naar Henk   [email protected]   en hij schrijft uw naam er persoonlijk bij.  Al vanaf € 1,= sponsort u dit mooie doel waardoor kansarme kinderen in Malawi naar school kunnen om een vak te leren en later in hun eigen bestaan kunnen voorzien. Als u dan het filmpje van het bijna tachtig meter lange vel papier met de duizenden strafregels en de namen van alle sponsors in de krant of zelfs op TV voorbij ziet komen kunt  ook u zeggen: ‘DAAR STAAT MIJN NAAM OOK BIJ’. 

DE ZAAIER doet ook mee!
Maandagmorgen 2 februari j.l. heeft de Andelse deelnemer van de ‘Going Global’- reis van Edukans aan de kinderen van groep 7 en 8 van c.b.s. De Zaaier verteld over de reis en de recordpoging strafregels schrijven. Aan de hand van een grote pijl op de wereldbol werd de scholieren uitgelegd waar het getal 7777 vandaan is gekomen. En wat de bedoeling van de hele actie is. Tenslotte werd een oproep gedaan om zelf ook mee te gaan schrijven met de alle kinderen. Henk stookte het vuurtje een beetje op, door de leerlingen aan te sporen thuis vooral te vertellen dat ze veel strafregels hadden gehad. En als vader of moeder dan boos reageren, ‘wat alweer’, zouden ze kunnen zeggen dat ze gingen schrijven voor Edukans. ‘Goeie kans dat pa of ma daarna flink sponsoren omdat ze je verdacht hebben dat je kattenkwaad hebt uitgehaald en dit weer goed willen maken’.
Hopelijk wordt er veel geschreven en nog meer gesponsord.
Als Henk terug is van zijn reis zal hij met foto’s en filmpjes opnieuw naar  school gaan om te vertellen hoe het allemaal gegaan is in het arme Afrikaanse land. Hopelijk is er dan ook veel geld bij elkaar geschreven en gesponsord!

 

RECORD REGELS SCHRIJVEN RECHTRECORD REGELS SCHRIJVEN RECHTRECORD REGELS SCHRIJVEN RECHT

IN DE KRANT: KOPIEER ONDERSTAANDE LINK

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/heusdenaltena/4359618/7777-strafregels-voor-goede-doel.ece

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug